Prijevoz pokojnika iz Bona obično uključuje nekoliko koraka i razmatranja. Evo kompletnih detalja:

Kontaktirajte pogrebnu kuću:

Prvi korak je kontaktiranje pogrebnog zavoda ili mrtvačnice u Bonnu. Oni će vam pomoći da organizujete prevoz pokojnika.


Dokumentacija:

Morat ćete obezbijediti potrebnu dokumentaciju, uključujući smrtovnicu i sve dozvole potrebne za prijevoz, ovisno o destinaciji.


Način prijevoza:

Način prijevoza ovisit će o udaljenosti i destinaciji. Ako se pokojnik prevozi unutar Njemačke, to može uključivati mrtvačka kola ili drugo prikladno vozilo. Za međunarodni transport, posebno na velike udaljenosti ili preko granica, mogu biti potrebne zračne ili specijalizirane usluge prijevoza pogreba.


Balzamiranje:

Ako se pokojnik prevozi na velike udaljenosti ili ako će doći do kašnjenja prije sahrane ili kremacije, balzamiranje može biti potrebno kako bi se tijelo sačuvalo tokom tranzita.


Kovčeg ili kontejner:

Pokojnika će trebati staviti u odgovarajući sanduk ili kontejner za transport. Ovo može obezbijediti pogrebno društvo ili se kupiti zasebno.


Carina i propisi:

Ako se pokojnik prevozi u inostranstvo, posebno u drugu zemlju, mogu postojati carinski i regulatorni zahtjevi koje treba razmotriti. To može uključivati dokumentaciju, dozvole i sva ograničenja u transportu ljudskih ostataka.


Dolazak i prijem:

Kada preminuli stigne na odredište, morat će se dogovoriti za njihov dolazak i prijem. Ovo može uključivati koordinaciju s drugim pogrebnim zavodom ili pružateljem usluga na odredištu.
Sahrana ili sahrana: Konačno, aranžmani za sahranu, sahranu ili kremaciju moraće biti napravljeni u skladu sa željama pokojnika i njegove porodice.


Tokom cijelog procesa, bitno je blisko surađivati s pogrebnim poduzećem ili pružaocem usluga kako bi se osiguralo da su svi potrebni aranžmani napravljeni i da se prijevoz obavlja s pažnjom i poštovanjem.